Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pud sebezáchovy

25. 12. 2011


Až budeš se chtít dívat zpátky
na vyklenuté nedostatky
všech mých tvarů
napíšu zprávu
jak sladký mám život
v zoufalství...

Nevím, co to provádím
snad tím ale odradím
každý tvůj krok,
kterým zpět bys chtěl jít
o mě si boty vyleštit 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

.....

(párkostroj, 4. 2. 2012 9:16)

.....no ano je pochopitelné,že i přes veškeré doufání a přes veškerou sílu přitažlivosti protějšku,si raději jedinec nechává pootevřená vrátka v případě právě si vyleštěných bot o toho druhého.....výborná metafora....ano toto je pud zebezáchovy.

:o)

(čmelda, 30. 12. 2011 19:33)

No, zoufalí můžeme být z různých věcí a přesto prožívat sladký život.. Vím, že si to na první pohled protiřečí, ale prostě - mluví ze mě zkušenost :o)
Strašně moc děkuju za čas, který jste mi obě věnovaly, za vaše slova. Ta básnička není nijak složitá, nejsou v ní zakódované žádné šifry. Těch gramatických rýmů jsem si vědoma, ale asi se jich (ke své vlastní smůle) jen tak nezbavím. Ještě nejsem tak daleko a nemám psací disciplínu. Přesto, ještě jednou, moc děkuju :o)

..

(Marta, 28. 12. 2011 8:22)

hm, niekedy robíme všetko preto, aby sme sa uchránili pred ďalšou bolesťou..tiež mi robil problém výraz "sladký mám život
v zoufalství...", no potom som si predstavila tie tvary a sladkosti, ktorými ich z pudu sebazáchovy ešte trošku vykleniem, len aby už nemal záujem jatriť boľavé....tak akosi som to

/a málinko mi prekážali gramatické rýmy..niežeby menili výpoveď básne, ale formálne ju trošku tlačia do riekankova/

...

(rudásonja, 26. 12. 2011 17:37)

vyklenuté nedostatky všech mých tvarů...to jsem si zkusila představit a toho je, těch nedostatků a tvarů taky...a pak taky sladký život v zoufalství..to mi teda vysvětli jo? :)))